KANTTORIN KONE kaasukonsolit

Websites under construction!

Uusi pommittajakonsolin malli 2021

Kanttorin Kone kaasukonsoli - Tuotantomalli 2020-2021 uusilla vintage-henkisillä kiertokytkimillä kaasukahvan ympärillä.

Rakennamme suunnittelemiani metallikuorisia USB-kaasukonsoleita WWII-lentosimulaattoreihin ja virtuaalilentäjien kotiohjaamoihin. Jos modernit HOTAS-ohjaimet eivät sovi klassiseen toisen maailmansodan tyyliseen kotiohjaamoosi, niin tässä on nyt todellinen vintage-vaihtoehto. Konsolissa on enemmän analogisia akseleita, vipuvarsia, säätörullia ja fyysisiä painikkeita kuin missään muussa vastaavassa tuotteessa nykyisillä peliohjainmarkkinoilla. Valmistan konsolia myös peilikuvana vasenkätisille. Tämä konsoli kestää todennäköisesti kauemmin kun käyttäjänsä!

Selkeät sisuskalut

Konsolin kytkennät on tehty värikoodatuilla kaapeleilla ruuviliittimillä ja pinniliitoksilla, yhdessä ryhmässä on aina kahdeksan button-tomintoa.

Suuri osa johdotuksesta on kytketty piirilevyyn, vipukytkimiin, kiertokytkimiin, painikkeisiin ja akseleihin irroitettavilla Dupond- tai ruuviliittimillä, joten käyttäjän on ne helppo vaihtaa ja/tai huoltaa. Avaamalla pohjalevyn kuusi ruuvia käy huoltohommat ja komponenttien vaihdot nopeasti. Samalla voi säätää vaikka kaasu- ja RPM-vipujen kitkaa säätöpulteilla sopiviksi. Kitkasäätö kerran pari vuodessa riittää.

Kanttorin Kone kaasukonsoli - vuoden 2019 tuotantomalli jossa 22 uutta buttonia vasemmalla sivulla verrattuna edellisvuoden malliin.

Tekniset ominaisuudet

KANTTORIN KONE kaasukonsolit on suunniteltu toiminnoiltaan IL-2 Sturmovik Great Battles ja Cliffs Of Dover pelisimulaattorien hävittäjille, rynnäkkökoneille ja kaksimoottorisille pommikoneille. Konsolin metallikuori on valmistettu teollisesti laser-leikkaamalla ja särmäämällä ja se on polttomaalattu ammattimaalaamossa, väri on metallinhohtoinen tummanharmaa.

Konsolissa on kaksi kestävää ja tarkkaa vintage-tyylistä mekaanista GVL-vipua (kaasu ja RPM) joissa on magneettiset hall-sensorit. Metallivivut on suunnitellut ja teollisesti valmistanut ukrainalainen arvostettu simulaattoriohjaimien tekijä Vitaly Goryansky alias GVL224. Hän on suunnitellut myös MJ16/GVL224 USB-piirikortin joka on myös tämän konsolin sisällä olevat "aivot".

BOMBER-KONSOLI - hinta 595 EUR
96 buttonia + 8 akselia + 4 pulssianturia kytkimellä

Kanttorin Kone Bomber-konsoli - Universaali mäppäys IL-2 Sturmovik Great Battles ja CloD pelisimulaattoriin.

Yläkuvassa on esimerkki kuinka voit mäpätä konsolin IL-2 Sturmovik Great Battles simulaattorissa. Kaikki painikkeet ja kytkimet on sijoiteltu selkeisiin ryhmiin joten ne löytyvät helposti "käsikopelolla" myös VR-lasien kanssa. Esimerkiksi kaikki moottorien toimintaan liittyvät säätimet ovat pääasiassa konsolin takaosassa ja lentolaitteeseen liittyvät säätimet etuosassa.

 • 1 x Metallikotelo: teollisesti laserleikattu, särmätty ja polttomaalattu (1,5 mm teräs)
 • 1 x MJ16/GVL224 piirikortti: lentosimulaattorin kotiohjaamon USB-kontrolleri
 • 1 x GVL224 kaasuvipu ja MagRez hall-anturi: 3D-tulostettu kahvaosa jossa 10 painiketta
 • 1 x GVL224 RPM-vipu ja MagRez hall-anturi: 3D-tulostettu kahvaosa (Bomber)
 • 1 x liukupotentiometri: mikserin liukupotikka kaasukahvan alla (Jabo)
 • 1 x Vishay Spectrol tarkkuuspotentiometri/akseli: Korkeustrimmi, 12cm pyörä tai 5cm nuppi
 • 5 x Analoginen potentiometri/akseli: öljy/vesijäähyttimet, kidukset ja seos
 • 4 x Pulssianturi/akseli: sivuperäsin- ja siiveketrimmi, pomminvalitsin (Bomber)
 • 4 x Pulssianturi/kytkin: trimmien nollaus, sytyttimet, tähtäimen kirkkaus (Bomber)
 • 6 x Painokytkin: moottorinvalinta, kannuspyörä,n lukitus (Jabo 2 x kytkin)
 • 8 x On-Off kaksisuuntainen vipukytkin: 4 x valot, kuomu, pommiluukut, syöksyjarrut
 • 4 x On-Off normaali vipukytkin: 2 x valot, kuomu, syöksyjarrut
 • 1 x On-Off-On palautuva vipukytkin: FW 190 stab-vakaajan säätö
 • 1 x On-Off-On palautuva vipukytkin: lapakulma auto/man ja jäähdyttimet auto/man
 • 2 x On-Off-On mikro-vipukytkin: näppäinkomennot: ESC, ja lobby (Bomber)
 • 5 x On-Off-On mikro-liukukytkin: Mootorin tai magneeton valinta, pudotuskorkeus, sytyttimet
 • 6 x On-Off-On ei-palautuva vipukytkin: laskuteline, laskusiiveke, jäähdyttimet
 • 1 x Viisiasentoinen kiertokytkin: 3 x valopistoolin rakettien värivalinta
 • 2 x Neliasentoinen kiertokytkin: 4 x polttoainetankin valinta (Bomber)
 • 1 x Kaksiasentoinen kiertokytkin: level autopilotsuunnan muutos vasen/oikea
 • 1 x Kannellinen On-Off vipukytkin: 1: laukaise kuomu, poistu koneesta
 • 1 x Kuusinappinen piirilevy kaasukahvassa: kartta, pommitähtäin, ampumo)ohjaamo
 • 1 x Nelisuuntainen mikrokytkin kaasukahvassa: zoomaus in/out, TrackIR keskitys, autopilotti

JABO-KONSOLI - hinta 425 EUR
60 buttonia + 8 akselia

Kanttorin Kone Jabo Console - Universaali mäppäys IL-2 Sturmovik Great Battles ja CloD pelisimulaattoriin.

Kanttorin Kone Jabo-konsoli - tuotantomalli

Kanttorin Kone Jabo-konsoli - tuotantomalli

Kanttorin Kone Jabo-konsoli - tuotantomalli

Kanttorin Kone Jabo-konsoli - tuotantomalli

Kuinka tilaat Bomber- tai Jabo-konsolin?

Otan uusilta asiakkailta Bomber-konsolista 200 EUR ja Jabo-konsolista 150 EUR ennakkomaksun. Tilaan ennakkomaksulla kalleimmat komponentit alihankijoiltamme Ukrainasta (GVL224), Englannista ja Suomesta (Uraltone ja SP Elektroniikka).

Loppuosa 395 EUR (Bomber-malli) tai 245 EUR (Jabo-malli) euroa maksetaan kun kaasukonsoli on valmis postitettavaksi.

HUOMAA: Jonotusaika on noin kaksi kuukautta tilauksesta postitukseen. Pidämme vuonna 2021 kesäloman kesäkuun alusta elokuun loppuun ja talviloman joulukuussa.

Tilaukset ja kysymykset

OJos haluat lisätietoja tuotteesta, niin laita sähköpostia tai lähetä palautelomake Kontakti-sivulta »

uudet GVL-tuplavivut

Uudessa Jabo-konsolissa on korkealaatuiset ja kestävät GVL-tuplavivut kaasulle ja RPM:lle.

Uudessa Jabo-konsolissa on korkealaatuiset ja kestävät GVL-tuplavivut kaasulle ja RPM:lle, GVL valmistaa niitä meille alihankkijana Ukrainassa. Systeemi on erittäin kapea koska suunnitteli RPM-vivun kaasuvivun alapuolelle. RPM-vipua on erittäin helppo käyttää yhdessä kaasuvivun kanssa tai erikseen. Voit säätää RPM-asetusta kaasukäden peukalolla jolloin se liikkuu kaasukahvan mukana helposti.

Sivun alkuun »

LLv44_Kanttorin kotiohjaamo

LLv44_Kanttorin kotiohjaamossa on 52-tuumainen NEC Multisync HD-monitori, Kanttorin Kone Bomber-kaasukonsoli, Slaw Device 109 pedaalit ja Baur KG13 Grip lattiasauva.

Oma kotiohjaamoni on myös erittäin mukava työpiste ja teen tässä nykyisin kaikki tietokonetyötkin. BMW:n istuimessa on runsaasti säätöjä, selkäkivut loppuivat siihen paikkaan kun siirryin tähän. Näppäintaso on muutettu vielä kätevämmäksi ja oikealla puolella on nyt vapaasti säädettävässä jalustassa 28-tuumainen kakkosnäyttö työntekoon ja navigointikartalle.

LLv44_Kanttorin kotiohjaamossa on 52-tuumainen NEC Multisync HD-monitori, Kanttorin Kone Bomber-kaasukonsoli, Slaw Device 109 pedaalit ja Baur KG13 Grip lattiasauva.

A<

LLv44_Kanttorin kotiohjaamossa on 52-tuumainen NEC Multisync HD-monitori, Kanttorin Kone Bomber-kaasukonsoli, Slaw Device 109 pedaalit ja Baur KG13 Grip lattiasauva.

LLv44_Kanttorin kotiohjaamossa on 52-tuumainen NEC Multisync HD-monitori, Kanttorin Kone Bomber-kaasukonsoli, Slaw Device 109 pedaalit ja Baur KG13 Grip lattiasauva.

Hollantilaisen Huubin kotiohjaamo

Huubin kotiohjaamossa on VKB MCG Pro sauva, MFG Crosswind pedaalit, Kanttorin Kone kaasukonsoli, Gametrix JetSeat, Valve Index, Logitech G13 konsoli ja 34 inch Dell monitori.

Huub alias "Hsthhsth" Hollannista kirjoitti IL-2 Sturmovik foorumille: I received this console a couple of weeks ago and I must say, it's awesome. It took some time to get the muscle memory (VR!) but now I would not want to use another console anymore. Compared to the Warthog console this is a whole new experience. Trimming the various axis and controlling the various coolers & shutters feels so much more "real"."

The quality is excellent and the help from Ismo in setting it up is very good. The key mapping in IL-2 is now only for the axis and rotary switches, all other buttons and switches are defined in the console. In one subject I changed the setup from Ismo's advice as I use Joystick Gremlin instead of SV Mapper to define the buttons and switches. SV Mapper does not recognize all key combinations and Joystick Gremlin does. So that made it a lot easier. A big "Thank You" from me to Ismo for this console.

LLv32_Paganinin kotiohjaamo

LLv32_Paganinin kotiohjaamossa on 48-tuumainen HD-monitori ja Kanttorin Kone kaasukonsoli.

LLv32_Paganini kirjoitti IL-2 Sturmovik foorumille: "I recently bought this excellent piece of vintage engineering. The console is a great immersion enhancer in IL-2 with it's numerous and properly "old fashioned" clicking switches and dials. Perhaps the best single detail for a Bf-109 driver is the big stabilizer wheel on the side (it's working now with all aircrafts' trim wheel). The wheel rotates three times 360 degrees and is thus super exact. It makes flying the 109 a real joy as trimming is an order of magnitude more precise than trimming with joystick buttons or keyboard.

In VR I use a Trackball mouse strapped to my left thigh with a Velcro strap (left in front of screen), so I don't need to reach for the keyboard while clicking around in the game interface. I don't have the space for a separate cockpit so I have to fit all the stuff in my normal work environment. Thus my stick is permanently mounted on the side and the Console itself sits on a movable side table so it can be pushed out of the way when not playing. The Console also serves as a steampunk-spirited work of art, even my wife admired it!"

LLv32_Modon kotiohjaamo

LLv32_Modon kotiohjaamossa on 52-tuumainen NEC Multisync HD-monitori, Kanttorin Kone kaasukonsoli (alkusarjan malli), Slaw Device 109 pedaalit ja Baur KG13 Grip lattiasauva.

LLv32_Modo kirjoitti IL-2 Sturmovik foorumille: Here is my cockpit with this new console. I absolutely love it! I also had the first (and bigger) two-engine version of this and I was very satisfied with it, too. But I must say that this smaller one-engine version is better and much more practical. And, besides, this has an engine selector which makes it easy to use with two-engine planes as well.

With a little exercise you can use it without having to look at it at all (so I’m looking forward and confidentially to the next generation VR glasses). Very well made, stabile, precise and enjoyable! This console is handmade in Finland, and I don’t know how long the delivery time is. But I know it's worth waiting for!

LLv44_WonJapen kotiohjaamo

LLv44_WonJapen kotiohjaamossa on 27-tuumainen Samsung HD-monitori, Kanttorin Kone kaasukonsoli, Saitek pedaalit ja Saitek Proflight rattiohjain eli yoke.

LLv44_WonJape lentää pääasiassa siviilisimulaattoreita eli matkustajakoneita "mantereelta toiselle". Hän lentää kavereittensa kanssa perustetussa virtuaalisessa BIGGLES AIRLINES -nimisessä lentoyhtiössä. LLv44_WonJape on myös mukana Lentolaivue 44:n Junkers Ju88 pommikonelentäjänä IL-2 Sturmovik Great Battles pelisimussa. Tässä hänen käyttäjäkokemuksensa konsolista:

"Tilasin tämän loistavan kaasukonsolin Kanttorilta silloin kun hän oli jo muutaman niitä tehnyt asiakkaiden kehujen saattelemana. Asennusohjeet olivat sen verran hyvät että pienen päänraapimisen jälkeen sain konsolin toimimaan. Tein jälkeenpäin pieniä visuaalisia muutoksia jotka tarkkasilmäinen voi havaita. Konsolin eduksi on mainittava, että se on tehty pääosin metalliosista. Harrastan siviili-ilmailun lentosimulaattoreita ja tämä konsoli toimii hienosti myös siinä ja etenkin potkurikoneissa, joissa on samantyyppiset operointilaitteet kuin sota-ajan mäntämoottorisissa pommikoneissakin. Tyytyväinen olen ollut."

LLv44_Penan kotiohjaamo

LLv44_Penan kotiohjaamossa on Oculus Rift VR-lasit, Kanttorin Kone kaasukonsoli, Saitek pedaalit ja Warthog sauva.

LLv44_Pena kirjoitti IL-2 Sturmovik foorumille: "I recommend this throttle console. I have used actively this Black second edition already six months and it has been wonderful. I am a VR flier with Oculus Rift and everything in the console can be used without looking it. Also the Service has been best possible. I have used the console with IL2 and WT.

I include here a photo of my setup. It is not beautiful but I have targeted to maximum functionality without additional burden. I have a Warthog Joystick, tuned by myself, Thrustmaster pedals, Kanttoris throttle console, Gametrix Jetseat motorized seat, Oculus Rift Tough and a 46 inch Samsung display, which I normally cannot see. Computing power is i7 7700 and GeForce GTX 1080Ti. SS is fixt as 2 in SteamVR."

LLv44_Antsun kotiohjaamo

LLv44_Antsun kotiohjaamossa on: LG 42-tuumainen 4K-monitori, Kanttorin Kone Kaasukonsoli, polkimet ja VKB Gladiator Pro pöytäsauva.

LLv44_Antsu kirjoitti IL-2 Sturmovik foorumille: "Yeah, I got this console about six months ago and I´m very pleased. The vintage outlook gives you a certain feeling while flying. Also it´s very handy and compact by it´s size. The buttons and swithes are very easy to learn to use without looking which is good forinstance for those using VR- glasses. The amount of buttons and switches is sufficient and therefore your keyboard is practically unnecessary while playing your game. As far as I know this console can also be used, not only with IL-2 Sturmovik Great Battles, with DCS and Clod...so, I recommend this product for everyone in the virtual sky!"

LLv34_Flankerin kotiohjaamo

LLv34_Flanker rakentaa kotiohjaamoa jossa on Kanttorin Kone kaasukonsoli, Baur 109 pedaalit (tulossa), Baur KG13 Grip lattiasauva ja kissa.

LLv34_Flanker wrote in the IL-2 Sturmovik forum: "I have been using the Kanttori´s Throttle for a while now. It works as intended and any problem I had with it was solved VERY quickly by Kanttori. For IL-2 it is a very good throttle. Set it up by instructions on the site and you are good to go. Mapping was easy and learning Joystick Gremlin ain´t too hard. In DCS it works without using Joystick Gremlin, but for modern jets I would need a bit different throttle. Not that this one would not work, but there are some things one could use like POV hats etc. But I fly mainly WW2 planes, so no real issue. Quality is solid and if you want to replace any of the switches they are easy to find from any electronics hobby store.

Can recommend this throttle. Solid build and has the vintage look without being impractical in the layout. And service has been top notch!"

Konsoli peilikuvana vasenkätisille käyttäjille

Kanttorin Kone Kaasukonsoli - kustomoitu konsoli peilikuvana vasenkätisille käyttjille.

Ylläolevassa kuvassa on kustomoitu konsoli peilikuvana erälle Yhdysvaltalaiselle vasenkätiselle asiakkaalleni. Hän käyttää konsolia pöydällä joten siinä on myös pienempi 50mm bakeliittinen trimmi- ja vakaajapyörä 120 mm trimmipyörän sijasta (sama kuin Jabo-konsolissa). Ainoastaan trimmiakselit on varustettu kokomustilla bakeliittinupeilla (pitkällä sivulla normaalisti siis isommalla korkeustrimmin pyörällä). Kaikki nämä kustomoinnit on mahdollista tilata nykyisiin oikea- tai vasenkätisiin konsolimalleihimme.

Asennusohjeet -sivulle » Sivun alkuun »