Ilmailuaiheisia julisteita suurkuvatulosteina

Messerschmitt Bf 109 G-2 - Lentorykmentti 3 poster example (with the screen resolution).

Suomen ilmavoimien sinivalkoisella hakaristitunnuksella ei ole mitään tekemistä vastaavaan natsien symbolin kanssa. Saksalaisilla se oli väriltään musta ja seisoi lentokoneiden sivuperäsimessä "kiikkerästi" kärjellään. Suomessa siis sininen ja aina vakaasti suorassa yhdellä sakarallaan. Tämän sivun alareunassa on lisää tietoa kunniakkaasta Suomen ilmavoimien tunnuksesta.

Käytössäni on ammattimainen Canon imagePROGRAF iPF6400 suurkuvatulostin. Voin tulostaa sillä 104cm X 60cm kokoisia (ja suurempiakin) suurkuvajulisteita, esimerkiksi IL-2 Sturmovik pelisimulaattorista otettuja kuvakaappauksia. Teen myös keksikokoisia kuvatulosteita toisella Canon imageRUNNER ADVANCE C2030i värilasertulostimellani jolla saa suurimmillaan A3-kokoisia noin 42cm X 30cm kokoisia laadukkaita tulosteita kiiltävälle paperille.

Huomio! Teen näitä ilmailuaiheisia julisteita harrastukseeni liittyen vain lentosimulaattoreiden, sotalentokoneiden ja siivili-ilmailun muille harrastajille sekä kaasukonsolini ostajille yksittäiskappaleina.

Ilmailutaidetta julisteina

Kari Vertanen on entinen lentäjä ja kansainvälisesti tunnustettuimpia ilmailutaiteiljamme. Alla on kolme esimerkkiä hänen upeista tauluistaan joita on saatavana kauttani jopa 103cm x 60cm kokoisina suurjulisteina. Huomaa, että kaikki tämän sivun kuvat ovat ns. näyttöresoluutiolla eivätkä tulostuskoossa (mustat "kehykset" on esittelykuvissa vain mallin vuoksi). Kari myy ilmailutaidettaan myös omilla sivuillaan hieman pienempinä mutta yhtä laadukkaina vedoksina.

Lentolaivue 24 Fokkerit varustautuvat sotalennolle talvisodassa 1940. Kuvassa luutnantti Per 'Pelle' Soveliuksen nimikko FR-92 - taidekuva Kari Vertanen.

Brewster Model 239, BW-366, 3/LLv24, Kapteeni Jorma Karhunen, syyskuu 1942. Laivueen maskotti irlanninsetteri Peggy Brown tervehtii lennolta palaavaa Joppe Karhusta Römpötin kentällä.

Lento-osasto Kuhlmeyn Focke Wulf 190 F-8 jabot rynnäköivät Kyöpelinvuoren ja Portinhoikan risteyksen maastossa lähellä Talia, Ihantalaa ja Viipuria kesäkuussa 1944 - taidekuva Kari Vertanen.

Julisteiden kokoesimerkkejä

Kuvakaappaukset peleistä kannattaa aina ottaa 4K-monitorilla jolloin ne ovat vähintään 3840 X 2160 pikselin kokoisia tai sitä suurempia kuvatiedostoja. Formaatti voi olla esimerkiksi PNG, BMP tai PSD tiedostona mutta EI JPG-TIEDOSTOJA (kompressoitu huonolaatuinen kuvatiedosto). Editoin kuvat Photoshopilla korkealaatuisiksi 600dpi tulosteiksi jotka suurimmillaan voi tulostaa 106 cm X 60 cm (600 dpi resoluutiolla) julisteiksi. HD-näytöllä otetut 1920 X 1080 pikselin kuvakaappaukset saan tehtyä hyvälaatuisiksi ainakin 40cm X 30cm (300dpi) kehyskokoon.

Erikoistarjoukia konsolin omistajille

ISO 216 STANDARDI - 4K-KUVAKAAPPAUKSET PELISTÄ JA TULOSTEET

 • A1 = 84,1 X 59,4 cm (600dpi tulostusresoluutio) 24 EUR + postitus
 • A2 = 59,4 X 42,0 cm (600dpi tulostusresoluutio) 14 EUR + postitus
 • A3 = 42,0 X 29,7 cm (600dpi tulostusresoluutio) 10 EUR + postitus

16:9 LAAJAKUVA - KUVAKAAPPAUKSET (1:1)

 • 4K = 105,6 X 59,4 cm (600dpi tulostusresoluutio) 32 EUR + postitus
 • 4K = 74,7 X 42,0 cm (600dpi tulostusresoluutio) 16 EUR + postitus
 • 4K = 59,4 X 33,4 cm (600dpi tulostusresoluutio) 12 EUR + postitus

Teen ainakin noita kokoja ja pienempiä. Voit myös tilata erikoiskokoja antamalla kuvan erikoismitat. Tulosteen maskimikorkeus on 60cm ja käytännössä leveydellä ei ole ylärajaa: voit esimerkiksi tapetoida seinälle suurkuvan käyttämällä neljä 240cm X 60cm tulostetta ja liisteröimällä suikaleet päällekkäin. Kuvasta tulee silloin 240cm X 240cm kokoinen.

OMAT KUVAKAAPPAUKSET JA NIIDEN KÄSITTELY

LLv44_Kanttori's Graphics settings for screenshots.

Lähdemateriaali toimitetaan hyvällä resoluutiolla minulle sähköpostiin. Kuvasta yllä voit tarkistaa minun graafiset asetukset silloin kun otan kuvakaappauksia pelissä nykyisellä 1080p HD-monitorillani (käytä aina 4K monitoria 2160p resoluutiolla jos sinulla on sellainen. Minulle tulee pian sellainen). Tarvittaessa pudotan grafiikat alemmalle tasolle kun lennän normaalisti että peli pyörii jouhevasti.

Julisteiden tilaaminen ja yhteystiedot

KANTTORIN KONE

Koulukatu 4 A 14
80110 Joensuu
SUOMI - FINLAND

GSM - TEL: (+358) 45 784 50555
E-Mail: info@kanttorinkone.com

HUOMIO: Tarkista ensin kehysten saatavuus ja suunnittele ilmailujulisteesi koko sen mukaan. Tyylikkäitä kapeita kehyksiä saa mm. Prismasta ja Ikeasta.

Valokuvajulisteet

Tulostan ainoastaan ilmailuaiheisia julisteita ja valokuvia. Tässä esimerkkinä upea nykyajan valokuva Grumman F6F Hellcat -hävittäjästä joka palveli Yhdysvaltain laivastohävittäjänä lentotukialuksilta Tyynellä merellä.

Grumman F6F Hellcat behind maintenance crew.

Printed War Time Coloured Photos

Kaksi Tommi Rossin värittämää suomalaista sota-ajan SA-kuvaa joissa on tutkituisti oikeat värisävyt. Molemmat ovat 40cm X 30cm kehyksille asemoituja valokuvia jotka olen tulostanut asuntoni huoneentauluiksi. Tommi Rossi on antanut luvan myydä kaikkia hänen värittämiään SA-kuvia sivustollani.

Suomalainen Messerschmitt Bf 109 G-2 ja mekaanikko nokosilla. SA-kuvan väritys Tommi Rossi.

SSuomalainen hävittäjä-ässä ja Mannerheim-ristin ritari vääpeli Lauri Nissinen valmistautuu sotalennolle Brewsterinsä ohjammossa Immolan lentokentällä syyskuussa 1941 - SA-kuvan väritys Tommi Rossi.

Printed Vintage 1930's Maps

Käsinpiirretty suomalainen topgrafinen Viipurin alueen karttalehti joka on painettu 1939. Kaikki ennen sotia tehdyt Karjalan kartat saa vapaasti ladata Maanmittauslaitoksen historiallisten karttojen sivuilta HQ-resoluutiolla TIF-tiedostoina. Karttoja saa myös tulostaa vapaasti omaan käyttöönsä, eli ne voi ripustaa tauluiksi seinilleen. Olen itse kerännyt samoja vanhoja kauniita Karjalan karttoja ja myös sota-ajan tykistön ilmakuvakarttoja parikymmentä vuotta.

Suomalainen topografinen 1:100 000 kartta vuodelta 1939. Klikkaa karttaa niin näet siitä edustavan näytteen 600dpi resoluutiolla!

Bf 109 G-6 mittaristo

Kaverini Pentti Kurkinen joka tekee mm. kaasukonsolini kahvojen korkealaatuiset 3D-tulosteet valmistaa myös upeaa Messerschmitt Bf 109 G-6 mittariston 3D-mallia. Kaikki mittarit on tulostettu erikseen ja sitten koottu 1:1 replika-kokonaisuudeksi - Voiko mies toivoa tämän upeampaa koriste-esinettä itselleen! Tässä juliste Pentin taideteoksesta, mutta myös mittaritaulun 3D-malli on saatavana tilauksesta!

Replika Messerschmitt Bf 109 G-6 mittaristo - 3D-model by Pentti Kurkinen.

IL-2 Sturmovik Great Battles kuvakaappauksia

Loput tämän sivun kuvista ovat kuvakaappausia IL-2 STURMOVIK Great Battles pelisimulaattorista. Kaikki kuvat on poimittu pelitalon Developer's Diary -foorumilta esimerkkeinä kuinka kauniita kuvakaappauksia pelistä voi ottaa ja tulostaa ykstyishenkilönä kotinsa ilmailutaiteeksi. Olen näyttänyt tämän sivun pelitalon johdolle ja heillä ei ole mitään sitä vastaan että kuvat ovat täällä esillä.

IL-2 Sturmovik Great Battles Series -lentosimulaattorien sarja.

IL-2 Sturmovik Dover Series -lentosimulaattorien sarja.

 • Venäläinen Yak-9 Series 1 lentää korkealla Karpaattien vuoriston päällä.

 • P-51D Mustang lähellä Swabische Alpen -vuoristoa Etelä-Saksassa.

 • Saksalainen Albatross D.Va. Ranskalaisen peltomaiseman yllä I maailmansodassa.

 • Focke Wulf 190 A-8/F-8 Battle of Bodenplatte -taistelussa.

 • North American P-38J-25 Lightning pinnoissa Reininmaalla

 • P-47D-28 Thunderboltit lentokentällä Reininmaalla.

Lsiää tietoa Suomen ilmavoimien hakaristitunnuksesta 1918-1945: Kreivi Eric von Rosen lahjoitti valkoiselle armeijalle 6.3.1918 Thulin Typ D -lentokoneen, johon oli maalattu siniset hakaristit siipiin. Sininen hakaristi oli kreivin henkilökohtainen onnentunnus ja hän maalautti sen koneen siipiin Uumajassa ennen Pohjanlahden ylitystä. Kreivi von Rosenin tunnus, sininen risti valkoisella pohjalla, päätettiinkin ottaa Suomen Ilmailuvoimien tunnukseksi, missä tehtävässä se palveli vuoteen 1945 saakka.

Aktiivinen noin sadan lentäjän Virtuaalilentäjät ry:n yhteisömme käyttää tässä historiallisessa pelisimulaattorissa Suomen ilmavoimien koneissa autenttisia skinejä (sotamaalauksia) ja myös sota-ajan sinisiä hakaristitunnuksia. Tämä sen takia, että hakaristit ovat historiallisesti oikeita siihen aikakauteen. Olemme myös ylpeitä suomalaisten lentäjien hienoista saavutuksista talvisodan, jatkosodan ja Lapin sodan ilmataisteluista vuosina 1939 - 1945.