KANTTORIN KONE kaasukonsoli

Rakennan suunnittelemiani metallikuorisia USB-kaasukonsoleita WWII-lentosimulaattoreihin ja virtuaalilentäjien kotiohjaamoihin. Jos modernit HOTAS-ohjaimet eivät sovi klassiseen toisen maailmansodan tyyliseen kotiohjaamoosi, niin tässä on nyt todellinen vintage-vaihtoehto. Konsolissa on enemmän analogisia akseleita, vipuvarsia, säätörullia ja painikkeita kuin missään muussa vastaavassa tuotteessa nykyisillä peliohjainmarkkinoilla. Löytyy myös peilikuvana vasenkätisille.

Tekniset ominaisuudet

KANTTORIN KONE kaasukonsoli on suunniteltu toiminnoiltaan IL-2 Sturmovik Great Battles ja Cliffs Of Dover simulaattorien hävittäjille, rynnäkkökoneille ja kaksimoottorisille pommikoneille. Konsolin metallikuori on valmistettu teollisesti laser-leikkaamalla ja särmäämällä ja se on polttomaalattu ammattimaalaamossa, väri on metallinhohtoinen tummanharmaa.

Konsolissa on kaksi kestävää ja tarkkaa vintage-tyylistä mekaanista GVL-vipua (kaasu ja RPM) joissa on magneettiset hall-sensorit. Metallivivut on suunnitellut ja teollisesti valmistanut ukrainalainen arvostettu simulaattoriohjaimien tekijä Vitaly Goryansky alias GVL224. Hän on suunnitellut myös MJ16/GVL224 USB-piirikortin joka on myös tämän konsolin sisällä.

Kanttorin Kone kaasukonsoli - työpiirros.

Yläkuvassa on esimerkki kuinka voit mäpätä konsolin IL-2 Sturmovik Great Battles simulaattorissa. Kaikki painikkeet ja kytkimet on sijoiteltu selkeisiin ryhmiin joten ne löytyvät helposti "käsikopelolla" myös VR-lasien kanssa. Esimerkiksi kaikki moottorien toimintaan liittyvät säätimet ovat pääasiassa konsolin takaosassa ja lentolaitteeseen liittyvät säätimet etuosassa.

 • Metallikotelo: Teollisesti laserleikattu, särmätty ja polttomaalattu (1,5 mm teräs)
 • Kotelon mitat: 360 mm (pohjalevyn kanssa) x 160 mm (leveys) x 50 mm (korkeus)
 • 1 x MJ16/GVL224 piirikortti: lentosimulaattorin kotiohjaamon USB-kontrolleri
 • 1 x GVL224 kaasuvipu ja MagRez hall-anturi: uusi 3D-tulostettu kahvaosa jossa 8 painiketta
 • 1 x GVL224 RPM-vipu ja MagRez hall-anturi: uusi 3D-tulostettu kahvaosa
 • 1 x Vishay Spectrol 533 tarkkuuspotentiometri/akseli: Bf109/Ju52/MC-202 vakaajapyörä (stab.)
 • 5 x Analoginen potentiometri/akseli: öljy/vesijäähyttimet, inlet/outlet-kidukset ja seos
 • 3 x Digitaalinen pulssianturi/akseli: korkeus- (pitch), sivuperäsin- (yaw) ja siiveketrimmi (roll)
 • 6 x Painokytkin: pommien määrä ja pudostusväli, moottorinvalinta, radiotangentti ym.
 • 8 x On-Off vipukytkin: valot, kuomu, kannuspyörä, pommiluukut, syöksyjarrut ym.
 • 5 x On-Off-On palautuva vipukytkin: FW 190 stab/korkeustrimmi, autopilot vas-oik ym.
 • 2 x On-Off-On mikrovipukytkin: näppäinkomennot esim. ESC, STATS, HUD ym.
 • 6 x On-Off-On ei-palautuva vipukytkin: laskuteline, laskusiiveke, jäähdyttimet ym.
 • 1 x Viisiasentoinen kiertokytkin: valopistoolin rakettien värivalinta
 • 1 x Kannellinen On-Off vipukytkin: poistu koneesta laskuvarjolla
 • 1 x Kolminappinen piirilevy kaasukahvassa: kartta, pommitähtäin, ampumoiden vaihto ym.
 • 1 x Viisisuuntainen mikrokytkin kaasukahvassa: zoomaus in/out, TrackIR keskitys, jarrut ym.
 • Yhteensä 68 erillaista kytkin-, pulssi- ja painiketoimintoa

Hinta 550 € + noin 10 € postimaksu Suomessa

Kansainvälinen myynti EU-maihin, Eurooppaan, Amerikkaan, Australiaan ja Aasiaan.

Huom! Hinnanousu johtuu siitä, että uusissa konsoleissa on nyt kalliimmat 3D-tulostetut ja laadukkaat Kaasu/RPM-vivut sekä Vishay Precision 3-kierroksinen tarkkuuspotikka (stabizer-akselissa). Vanhojen konsoleiden päivityspaketti noilla uutuuksilla maksaa 80 euroa + postikulut (minulle ja takaisin = 20 euroa), hinta sisältää kaikki asennustyöt ja osat.

Otan uusilta asiakkailta 200 euron ennakkomaksun jolla tilaan kalleimmat osat kuten USB-piirilevyn, kaasu/RPM-kahvojen mekaniikat sekä metallikotelot. Loppuosa 350 euroa maksetaan kun kaasukonsoli on valmis postitettavaksi. Odotusaika vaihtelee ja on tällä hetkellä noin kolme kuukautta riippuen miten paljon tilauksia on sisässä.

Uudet kaasu ja RPM-vipujen kädensijat!

Kanttorin Kone Kaasukonsoli - Uusi 3D-malli ja 3D-tuloste kaasukahvasta ja RPM-vivusta.

3D-suunnittelun erikoismies Pentti "Buffalo" Kurkinen suunnitteli konsoliin täysin uudet kädensijat. Ensimmäiset 3D-tulostetut prototyypit saapuvat syyskuun puolessa välissä ja kaikki uudet uudet kaasukonsolit varustetaan niillä tästä eteenpäin. Lisää informaatiota tulee kun "testilennot" on suoritettu. Kaasukahvan kädensijassa on kolme uuttaa lisäpainiketta ja niitä on nyt yhteensä kahdeksan kappaletta.

Ensimmäiset uudet kädensijat asennettu ja hyväksi havaittu!

Asiakkaat joilla on vanhanmallinen alumiini/kumikädensijat kaasu- ja RPM-kahvassa voivat vaihtaa tilalle tämä uuden mallin lähettämällä koko kaasukonsolin minulle päivitettäväksi. Pelkkä kahvojen vaihto töineen maksaa 50 euroa + postikulut.

Komponentit ja osat

GVL224-metallivivut Magrez hall-antureilla valmistetaan Ukrainassa. Kaasukonsolissa käytetään mm. näitä laatukomponentteja.

Uusimmassa konsoliversiossa on korkealaatuinen ja kestävä uusi komponentti: VISHAY SPECTROL 533 tarkkuuspotentiometri stabilizer-akselissa. Se pyörii kolme kertaa akselinsa ympäri (3 x 360 astetta = 1080 astetta) ja on erittäin tarkka ja realistinen Mersun, Macchin ja Ju52:n vakaajapyörä.

Tilaukset ja kysymykset

Otan uusia tilauksia vastaan syksyllä 2018 Euroopasta, Amerikasta, Australiasta ja Aasiasta. Jos haluat lisätietoja tuotteesta, niin laita sähköpostia tai lähetä palautelomake Kontakti-sivulta »

Tulostettava template-kuva

Kanttorin Kone Kaasukonsoli - Tulostettava A4-kokoinen template-kuva mäppäys-muistiinpanoille. Klikkaa suuremmaksi!

LLv34_Flankerin kotiohjaamo

LLv34_Flanker rakentaa kotiohjaamoa jossa on Kanttorin Kone kaasukonsoli, Baur 109 pedaalit (tulossa), Baur KG13 Grip lattiasauva ja kissa.

LLv34_Flanker kirjoitti IL-2 Sturmovik foorumille: "Can recommend this throttle. Solid build and has the vintage look without being impractical in the layout. And service has been top notch!"

Sivun alkuun »

Tuotekuvia

Kanttorin Kone kaasukonsoli - tuotantomalli.

Kanttorin Kone kaasukonsoli - tuotantomalli.

Kanttorin Kone kaasukonsoli - tuotantomalli.

Suurin osa johdotuksesta on kytketty Dupond- ja ruuviliittimillä, joten käyttäjän on ne helppo vaihtaa ja huoltaa.


LLv44_Kanttori's kotiohjaamo

LLv44_Kanttorin kotiohjaamossa on 52-tuumainen NEC Multisync HD-monitori, Kanttorin Kone kaasukonsoli (alkusarjan malli), Slaw Device 109 pedaalit ja Baur KG13 Grip lattiasauva.

Oma kotiohjaamoni on samalla erittäin mukava työpiste ja teen tässä nykyisin kaikki tietokonetyötkin. BMW:n istuin on todella mukava ja siinä on runsaasti säätöjä, selkäkivut loppuivat siihen paikkaan kun siirryin tähän. Näppäintaso on muutettu vielä kätevämmäksi ja oikealla puolella on nyt vapaasti säädettävässä jalustassa 28-tuumainen pikkunäyttö silloin, kun isoa monitoria ei tarvitse. Uusi kuva tulossa pian kun saan uuden 3D-tulostetun kahvan asennettua kaasukonsoliin.

Hollantilaisen Huubin kotiohjaamo

Huubin kotiohjaamossa on Warthog Joystick (itse modattu), Thrustmaster pedaalit, Kanttori's Throttle Console, Gametrix Jetseat istuin, Oculus Rift Tough ja 46 inch Samsung monitori.

Huub alias "Hsthhsth" Hollannista kirjoitti IL-2 Sturmovik foorumille: I received this console a couple of weeks ago and I must say, it's awesome. It took some time to get the muscle memory (VR!) but now I would not want to use another console anymore. Compared to the Warthog console this is a whole new experience. Trimming the various axis and controlling the various coolers & shutters feels so much more "real"."

The quality is excellent and the help from Ismo in setting it up is very good. The key mapping in IL-2 is now only for the axis and rotary switches, all other buttons and switches are defined in the console. In one subject I changed the setup from Ismo's advice as I use Joystick Gremlin instead of SV Mapper to define the buttons and switches. SV Mapper does not recognize all key combinations and Joystick Gremlin does. So that made it a lot easier. A big "Thank You" from me to Ismo for this console.

LLv32_Modon kotiohjaamo

LLv32_Modon kotiohjaamossa on 52-tuumainen NEC Multisync HD-monitori, Kanttorin Kone kaasukonsoli (alkusarjan malli), Slaw Device 109 pedaalit ja Baur KG13 Grip lattiasauva.

LLv32_Modo kirjoitti IL-2 Sturmovik foorumille: Here is my cockpit with this new console. I absolutely love it! I also had the first (and bigger) two-engine version of this and I was very satisfied with it, too. But I must say that this smaller one-engine version is better and much more practical. And, besides, this has an engine selector which makes it easy to use with two-engine planes as well.

With a little exercise you can use it without having to look at it at all (so I’m looking forward and confidentially to the next generation VR glasses). Very well made, stabile, precise and enjoyable! This console is handmade in Finland, and I don’t know how long the delivery time is. But I know it's worth waiting for!

LLv44_Penan kotiohjaamo

LLv44_Penan kotiohjaamossa on Oculus Rift VR-lasit, Kanttorin Kone kaasukonsoli, Saitek pedaalit ja Warthog sauva.

LLv44_Pena kirjoitti IL-2 Sturmovik foorumille: "I recommend this throttle console. I have used actively this Black second edition already six months and it has been wonderful. I am a VR flier with Oculus Rift and everything in the console can be used without looking it. Also the Service has been best possible. I have used the console with IL2 and WT.

I include here a photo of my setup. It is not beautiful but I have targeted to maximum functionality without additional burden. I have a Warthog Joystick, tuned by myself, Thrustmaster pedals, Kanttoris throttle console, Gametrix Jetseat motorized seat, Oculus Rift Tough and a 46 inch Samsung display, which I normally cannot see. Computing power is i7 7700 and GeForce GTX 1080Ti. SS is fixt as 2 in SteamVR."

LLv44_Antsun kotiohjaamo

LLv44_Antsun kotiohjaamossa on: LG 42-tuumainen 4K-monitori, Kanttorin Kone Kaasukonsoli, polkimet ja VKB Gladiator Pro pöytäsauva.

LLv44_Antsu kirjoitti IL-2 Sturmovik foorumille: "Yeah, I got this console about six months ago and I´m very pleased. The vintage outlook gives you a certain feeling while flying. Also it´s very handy and compact by it´s size. The buttons and swithes are very easy to learn to use without looking which is good forinstance for those using VR- glasses. The amount of buttons and switches is sufficient and therefore your keyboard is practically unnecessary while playing your game. As far as I know this console can also be used, not only with IL-2 Sturmovik Great Battles, with DCS and Clod...so, I recommend this product for everyone in the virtual sky!"

Asennusohjeet -sivulle » Sivun alkuun »